Οι τελευταίες μας αναρτήσεις:

Ν. Λυγερός - Τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά

Η διάλεξη του Νίκου Λυγερού: Τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά. Πνευματικό Κέντρο Θολαρίων. Αμοργός, 26/03/2016.…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Τουρισμός και πολιτιστική κληρονομιά

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού: Η αξία του ζεόλιθου. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνάσιο Χώρας. Αμοργός, 24/03/2016.…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Η αξία του ζεόλιθου

Ενώ όλοι ξέρουμε την έννοια του κόσκινου και πόσο χρήσιμο είναι σε καθημερινή βάση, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο ζεόλιθος αν είναι τόσο πολύτιμος, είναι λόγω αυτής της ιδιότητας αλλά σε μοριακό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ενώ τον αντιμετωπίζουμε ως ένα συμβατικό πέτρωμα, ο ζεόλιθος είναι ένα από τα καλύτερα μοριακά κόσκινα που μπορούμε να βρούμε στη φύση χωρίς να γίνει στην ουσία καμία άλλη παρέμβαση εκτός από την εξόρυξη και στη συνέχεια την κονιορτοποίηση που γίνεται ανάλογα με την απαιτούμενη κοκκομετρία. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο ζεόλιθος είναι σπάνια καθαρός και συχνά έχουμε μια ανάμειξη με άλλα πετρώματα…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Ο ζεόλιθος ως μοριακό κόσκινο

Η διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως βελτίωση ποιότητας ζωής". Πολιτιστικό Κέντρο Κοινοτικού Συμβουλίου Μαρκί, Λευκωσία. Τρίτη 15 Μαρτίου 2015.…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Ο ζεόλιθος ως βελτίωση ποιότητας ζωής
Σπορείο - Ντομάτες με ζεόλιθο

Αφού οι σπόροι ήταν σε υγρασία για να φυτρώσουν, ήρθε η ώρα οι πρώτοι να μπουν στο σπορείο με το χώμα μαζί με ζεόλιθο όπου και θα παραμείνουν στη ζέστη μέσα στο σπίτι για να αναπτυχθούν και να γίνουν μικρά φυτά. Στη συνέχεια κάνουμε μεταφύτευση σε μεγαλύτερα γλαστράκια για να ετοιμαστούν για την φύτευση στο χώμα αφού πρώτα μεγαλώσουν και δυναμώσουν αρκετά.

1. Ετοιμάζουμε το χώμα με ζεόλιθο.
2. Στρώνουμε το μίγμα στο σπορείο.
3. Κάνουμε μικρές τρύπες για να μπουν οι φυτρωμένοι σπόροι.
4. Τοποθετούμε με προσοχή τα σποράκια μέσα στις θήκες.
5. Σκεπάζουμε με χώμα.
6. Κρατάμε στην ζέστη μέσα στο σπίτι.
7. Μόλις βγουν στην επιφάνεια…

Διαβάστε περισσότερα: Σπορείο - Ντομάτες με ζεόλιθο

Το ζεόλαδο επειδή είναι βιολογικής καλλιέργειας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και γι’ αυτό το λόγο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Στη χημική ανάλυση του ζεόλαδου έχουμε 197mg/kg ολικές πολυφαινόλες (ως καφεϊκό οξύ), τιμή που έχει τις προδιαγραφές του ultra premium αφού πρέπει να έχει μια τιμή μεγαλύτερη από το κατώτερο επιτρεπτό όριο των 130mg/kg. Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο λειτουργεί ως μια φυσική και μάλιστα βαθιά ενυδατική κρέμα διείσδυσης για την αναγέννηση των κυττάρων. Η επιπλέον ιδιότητα του ζεόλαδου είναι ότι δεν εμπεριέχει βαρέα μέταλλα και κατά συνέπεια η ποιότητά του για το δέρμα είναι ακόμα υψηλότερη.…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Οι πολυφαινόλες του ζεόλαδου