Οι τελευταίες μας αναρτήσεις:

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε γλάστρες, Αραδίππου - Κύπρος

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε γλάστρες, Κ. Σταμπολίδου, Αραδίππου - Λάρνακα. Κύπρος 29/12/2013.…

Διαβάστε περισσότερα: Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε γλάστρες, Αραδίππου - Κύπρος

Περισσότεροι από εκατόν είκοσι (120) ήταν οι συμμετέχοντες στις δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις που υλοποίησε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», το μήνα Δεκέμβριο, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολ. Μακεδονίας, που είχαν ως θέμα το δασικό δέντρο Παυλώνια και το φυσικό ορυκτό Ζεόλιθος.

Η ημερίδα με θέμα «Παυλώνια – Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση», πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου, με εισηγητή τον κ. Κ. Σπανό, τακτικό ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών της Θέρμης Θεσσαλονίκης.

Στη σχεδόν κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, ο…

Διαβάστε περισσότερα: Μεγάλο ενδιαφέρον στις ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παυλώνια και το Ζεόλιθο που υλοποίησε το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας
Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε κήπο, Αραδίππου - Κύπρος

Ενσωμάτωση ζεόλιθου στον κήπο του Σάββα Καλυφόμματου, Αραδίππου - Λάρνακα. Κύπρος, 28/12/2013.…

Διαβάστε περισσότερα: Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε κήπο, Αραδίππου - Κύπρος
Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε τριανταφυλλιές, Αραδίππου - Κύπρος

Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε τριανταφυλλιές στον κήπο του Σάββα Καλυφόμματου, Αραδίππου - Λάρνακα. Κύπρος 28/12/2013.…

Διαβάστε περισσότερα: Ενσωμάτωση ζεόλιθου σε τριανταφυλλιές, Αραδίππου - Κύπρος
 Νίκος Λυγερός για τον ζεόλιθο στο ΚΡΗΤΗ TV

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Νίκου Λυγερού για το ζεόλιθο στην εκπομπή του Γ. Σαχίνη "Αντιθέσεις". ΚΡΗΤΗ TV, 28/12/2013.…

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Λυγερός για τον ζεόλιθο στο ΚΡΗΤΗ TV
Ν. Λυγερός - Ζεόλιθος και Κοσμητολογία/Αισθητική

Ένας από τους τομείς εφαρμογής του ζεόλιθου που επιτρέπει μια κάθετη παραγωγή αλλά και μια αυξημένη αξία, είναι αυτός της Κοσμητολογίας/αισθητικής. Γνωρίζουμε ήδη πολλές εφαρμογές που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα του μοριακού κόσκινου που έχει ο ζεόλιθος και μάλιστα ο κλινοπτιλόλιθος. Δεν πρέπει λοιπόν να περιοριστούμε στις εφαρμογές ειδικά όταν αυτές μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αξιοποίηση. Η ιδιότητα του κλινοπτιλόλιθου να έχει δράση σε μοριακό επίπεδο μας επιτρέπει να σκεφτούμε εφαρμογές και μάλιστα πατέντες μέσω της χημείας δίχως όμως να έχουμε τις επιπτώσεις του τεχνητού. Με τον φυσικό ζεόλιθο μπορούμε να…

Διαβάστε περισσότερα: Ν. Λυγερός - Ζεόλιθος και Κοσμητολογία/Αισθητική
Η καινοτομία του Ζεόλαδου / L'innovation du zéolado

Νίκος Λυγερός: Η καινοτομία του Ζεόλαδου / L'innovation du zéolado. (Oliviers biologiques avec zéolithe)

 

Η καλλιέργεια της ελιάς έγινε με την προσθήκη ζεόλιθου, ενός ωφέλιμου ορυκτού που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Με τις θεαματικές ιδιότητες του κλινοπτιλόλιθου που δεσμεύει τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, η γη του ελαιώνα γίνεται πιο πρόσφορη και βοηθά τα δέντρα μας που αντιπροσωπεύουν το σύμβολο της πατρίδας μας.

Μία από τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Αυτή η μύγα της ελιάς (Bactrocera oleae) είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του καρπού της ελιάς. Στην κλασική του αντιμετώπιση έχουμε δύο κατηγορίες που αφορούν την περίοδο πριν και την περίοδο μετά. Η χρήση του ζεόλιθου είναι σημαντική ως προφύλαξη.

Η χημική ανάλυση του ζεόλαδου1, 2 έδειξε ότι η γεύση του και η οσμή του είναι άριστες.…

Διαβάστε περισσότερα: Η καινοτομία του Ζεόλαδου / L'innovation du zéolado