Νίκος Λυγερός: Η καινοτομία του Ζεόλαδου / L'innovation du zéolado. (Oliviers biologiques avec zéolithe)
Η καλλιέργεια της ελιάς έγινε με την προσθήκη ζεόλιθου, ενός ωφέλιμου ορυκτού που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Με τις θεαματικές ιδιότητες του κλινοπτιλόλιθου που δεσμεύει τα βαριά μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, η γη του ελαιώνα γίνεται πιο πρόσφορη και βοηθά τα δέντρα μας που αντιπροσωπεύουν το σύμβολο της πατρίδας μας.
Μία από τις σημαντικές εφαρμογές του ζεόλιθου στον τομέα της γεωργίας είναι η αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς. Αυτή η μύγα της ελιάς (Bactrocera oleae) είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του καρπού της ελιάς. Στην κλασική του αντιμετώπιση έχουμε δύο κατηγορίες που αφορούν την περίοδο πριν και την περίοδο μετά. Η χρήση του ζεόλιθου είναι σημαντική ως προφύλαξη.
Η χημική ανάλυση του ζεόλαδου1, 2 έδειξε ότι η γεύση του και η οσμή του είναι άριστες.
Έξτρα παρθένο ζεόλαδο. Εσοδείας 2013-2014. Οξύτης 0.25. 26/10/2013
Ελαιοτριβείο Δ. Τσατσαμπά & ΣΙΑ Ο.Ε. Πρόδρομος, Αγαλιανή Μεσσηνίας.
Δείτε επίσης: