Οι τελευταίες μας αναρτήσεις:

Το ζεόλαδο επειδή είναι βιολογικής καλλιέργειας είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και γι’ αυτό το λόγο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Στη χημική ανάλυση του ζεόλαδου έχουμε 197mg/kg ολικές πολυφαινόλες (ως καφεϊκό οξύ), τιμή που έχει τις προδιαγραφές του ultra premium αφού πρέπει να έχει μια τιμή μεγαλύτερη από το κατώτερο επιτρεπτό όριο των 130mg/kg. Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο λειτουργεί ως μια φυσική και μάλιστα βαθιά ενυδατική κρέμα διείσδυσης για την αναγέννηση των κυττάρων. Η επιπλέον ιδιότητα του ζεόλαδου είναι ότι δεν εμπεριέχει βαρέα μέταλλα και κατά συνέπεια η ποιότητά του για το δέρμα είναι ακόμα υψηλότερη. Έχει λοιπόν σημασία να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι η ταυτόχρονη χρήση του ζεόλιθου και του ζεόλαδου, προσφέρει πολλές δυνατότητες ως πλατφόρμα για προϊόντα που προστατεύουν και υποστηρίζουν την επιδερμίδα. Με τις πολυφαινόλες που έχει και με την καθαρότητά του σε συνδυασμό με τις γνήσιες ιδιότητες του ζεόλιθου, έχουμε μια βάση και για καλλυντικά υψηλής ποιότητας. Θα έχει ενδιαφέρον να εξεταστούν ταυτόχρονα και τα φύλλα της ελιάς που έχουν ψεκαστεί με σκόνη ζεόλιθου έτσι ώστε να ενσωματωθούν και αυτά σε μορφή σκόνης στη βάση. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχουμε και μια διαφοροποίηση της υφής για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για την τριβή όταν αυτή έχει κάποια χρήση πάνω στο ανθρώπινο δέρμα.

Η συνέχεια εδώ: https://lygeros.org/articles?n=23966&l=grhttps://lygeros.org/articles?n=23966&l=gr

 
Ζεόλαδο: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν με ζεόλιθο στην καλλιέργεια
 

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον τομέα του ελαιόλαδου είναι ακόμα πιο σημαντικό η Ελλάδα να επενδύσει στην ποιότητα για να κάνει τη διαφορά. Όλες οι τεχνικές που καταλήγουν βυτίο, σιγά σιγά, θα έχουν όλο και λιγότερη απόδοση και ταυτόχρονα περισσότερο κόστος. Όταν εισήλθε η κατηγορία έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πολλοί δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία κι αναγκάστηκαν στη συνέχεια να τρέξουν για να προλάβουν τις εξελίξεις. Τώρα με την εισαγωγή της νέας κατηγορίας Ultra Premium πολλοί αδιαφορούν, ενώ μερικοί κάνουν ήδη τη διαφορά κι αρχίζουν ήδη να βλέπουν τα πρώτα οφέλη. Έτσι, η στρατηγική που επινοήσαμε, δηλαδή το πέρασμα από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο έξτρα παρθένο ζεόλαδο όχι μόνο έχει νόημα, αλλά οδηγεί ταυτόχρονα και στην κατηγορία Ultra Premium μέσω του Zeo Ultra Premium. Με άλλα λόγια, τα οφέλη της χρήσης του ζεόλιθου στην παραγωγή ελαιόλαδου πολύ υψηλής ποιότητας είναι ήδη μια πραγματικότητα και το βλέπουμε από τις αντικειμενικές χημικές αναλύσεις. Έτσι, όσοι θέλουν ν’ ασχοληθούν πραγματικά με την πολύ υψηλή ποιότητα μπορούν να περάσουν από το στάδιο του ζεόλιθου που οδηγεί πιο αποτελεσματικά στο Ultra Premium που αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό και αποδεκτό λόγω κύρους. Μπορεί, λοιπόν, ο ευαισθητοποιημένος παραγωγός να επιλέξει τώρα μια γνήσια στρατηγική ελαιόλαδου με τεράστια και πολλαπλά οφέλη.

https://www.lygeros.org/articles.php?n=23963&l=grhttps://www.lygeros.org/articles.php?n=23963&l=gr

Όταν βλέπουμε τα θεμελιακά προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά όσον αφορά στους αγρότες, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την καθυστέρηση που υπάρχει στον θεσσαλικό κάμπο σχετικά με την εφαρμογή του ζεόλιθου. Στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη έχουμε μια τρομερή ανάπτυξη του θέματος, γιατί πολλοί αγρότες κατανόησαν τα οφέλη που παρέχει στην ποιότητα των προϊόντων και στην παραγωγικότητα με υψηλές προδιαγραφές, οι οποίες επιτρέπουν δυναμικές εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και στη Ρωσία. Το θέμα είναι ότι το κράτος δεν βοηθά και όλα βασίζονται σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Κατά συνέπεια όσοι παλεύουν για ν’ αλλάξουν τα πράγματα σε επίπεδο κρατικό, όχι μόνο σπαταλούν ενέργεια και χρόνο, αλλά δεν έχουν καν αποτελέσματα. Το καλό με τη χρήση του ζεόλιθου είναι ότι δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση ούτε την τωρινή ούτε την επόμενη. Έτσι η εξοικονόμηση νερού, η εξοικονόμηση λιπασμάτων, η αποφυγή βαρέων φυτοφαρμάκων και η αύξηση της παραγωγής, επειδή ο ζεόλιθος δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει πρακτικά τους αγρότες και μάλιστα χωρίς να τους δεσμεύσει με κάποιο τρόπο. Είναι αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία να τον εφαρμόσουν στις καλλιέργειες τους και να απολαύσουν τις αλλαγές που παρέχουν. Αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με την τελική φάση της αδειοδότησης της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου, κατανοούμε όλοι μας ότι πρόκειται όχι μόνο για μια αλλαγή φάσης, αλλά κυριολεκτικά για μια αλλαγή κύκλου που δεν εξαρτάται από την κρατική ανικανότητα να βοηθήσει τους αγρότες που τόσο υποφέρουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ο ζεόλιθος είναι μια πρακτική λύση και η εφαρμογή του είναι θέμα θέλησης μετά από σωστή ενημέρωση.

Ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και αγουρέλαιο, το ζεόλαδο ήδη από το 2014 είχε προδιαγραφές που ανήκουν στη κατηγορία Ultra Premium. Όμως η σοδειά του ζεόλαδου, το 2016, δηλαδή μετά από τρία χρόνια αποκλειστικής χρήσης ζεόλιθου σε μη ποτιστικές ελιές, είναι ακόμα καλύτερη. Βέβαια όσοι ξέρουν για τη χρήση αυτή, ξέρουν ότι ήταν αναμενόμενο αφού είναι η τριετία που συμπληρώνει το θέμα της ενσωμάτωσης. Έτσι ενσωματώθηκαν 8 κιλά ζεόλιθου γύρω από τον κορμό σε μία ακτίνα 50cm και σε βάθος 15 με 20cm. Βέβαια ταυτόχρονα υπήρχε ψέκασμα με ζεόλιθο για την αποτροπή του δάκου. Η χημική ανάλυση δείχνει με αποτελεσματικό και ξεκάθαρο τρόπο τη βελτίωση των δεδομένων του έξτρα παρθένου αγουρέλαιου που του επιτρέπουν να έχει τις απαιτήσεις της κατηγορίας Ultra Premium για τα στοιχεία που μετρήθηκαν. Η οξύτητά του είναι 0,20 (Ultra Premium ≤0,30). Για τους συντελεστές Κ270 και Κ232, βρίσκουμε 0,107 (Ultra Premium ≤0,20) και 1,546 (Ultra Premium ≤2,00). Για το ΔΚ έχουμε την τιμή -0,003 (Ultra Premium ≤0,01). Για τον αριθμό Υπεροξειδίων σε μονάδες meq 02/kg, έχουμε 5,5 (Ultra Premium ≤9). Για το ελαϊκό, ω9, η τιμή είναι 77,74 δηλαδή μεγαλύτερη από το 65 που είναι απαραίτητο για το Ultra Premium. Συνοπτικά αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση του ζεόλιθου στα ελαιόδεντρα είναι και αποτελεσματική όσον αφορά στη βέλτιστη κατηγορία και εξελικτική στη διάρκεια της τριετίας. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε στην Πελοπόννησο ένα ζωντανό παράδειγμα καινοτομίας.

 

Ζεόλιθος σε ελιές - Το Ζεόλαδο 2016.

xhmikh analysh zeoladou 2016 2 
 
 
 

Δείτε επίσης:

 
Ζεόλαδο: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν με ζεόλιθο στην καλλιέργεια
 

Οι άνθρωποι του λαού δεν έχουν ανάγκη να λένε συνεχώς ότι είναι του λαού, γιατί απλώς του ανήκουν εκ φύσης κι εξ αρχής. Ενώ οι άλλοι προσποιούνται ότι είναι του λαού, γιατί βλέπουν τους ψηφοφόρους και θέλουν τον σταυρό τους, παρόλο που δεν πιστεύουν σε τίποτα και θεωρούν ότι η ιστορία πέθανε. Το πρόβλημά τους είναι ότι οι απροσάρμοστοι με τα τρακτέρ τους έρχονται να διαψεύσουν την ψευδαίσθηση που θέλει να προκαλέσει ο λαϊκισμός με την πειθώ του. Διότι ο λαϊκισμός δεν είναι στοιχείο του λαού. Βέβαια λειτουργεί όσο δεν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και μιλούμε μόνο για την εικονική πραγματικότητα του κομματισμού. Το να είσαι του λαού δεν είναι μία ιδιότητα αλλά η οντότητά σου. Δεν υπάρχει πρόβλημα προσποίησης και δεν έχεις ανάγκη να παίξεις το ρόλο σου, απλώς ζεις κι είσαι, δεν υπάρχει τίποτα το πρόσθετο ή το τεχνικό. Και η διαφορά κάνει τη διαφορά. Οι αγρότες δεν είναι υποχρεωμένοι να μιλούν για τον πρωτογενή τομέα, για να πείσουν τους άλλους ότι ενδιαφέρονται όντως. Η ίδια η ζωή τους είναι μία απόδειξη των λεγόμενών τους. Με αυτήν την έννοια οι άνθρωποι της γης είναι της πατρίδας μας δίχως καμία εξαίρεση. Αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να βοηθήσει τους αγρότες, εδώ και καιρό θα είχε προωθήσει πολύ πιο δυναμικά το θέμα του ζεόλιθου και ειδικά του ελληνικού, αφού ξέρουμε πόσο ωφέλιμος είναι για την ποιότητα των προϊόντων, για την εξοικονόμηση νερού, για την αποφυγή βαρέων φυτοφαρμάκων, για την φυσική αποτοξίνωση, για την αύξηση παραγωγικότητας...

Η συνέχεια εδώ: https://lygeros.org/articles?n=23416&l=grhttps://lygeros.org/articles?n=23416&l=gr

Ζεολιθικά Kumquat, μπρόκολο, μανταρίνια και λεμόνια. Περιοχή: Σαλάκος Ρόδου - Ιανουάριος 2016.

Ζεολιθικά Kumquat, μπρόκολο, μανταρίνια και λεμόνια. Σαλάκος Ρόδου  Ιανουάριος 2016 1

Ζεολιθικά Kumquat, μπρόκολο, μανταρίνια και λεμόνια. Σαλάκος Ρόδου  Ιανουάριος 2016 1

Ζεολιθικά Kumquat, μπρόκολο, μανταρίνια και λεμόνια. Σαλάκος Ρόδου  Ιανουάριος 2016 1

Ζεολιθικά Kumquat, μπρόκολο, μανταρίνια και λεμόνια. Σαλάκος Ρόδου  Ιανουάριος 2016 1

Αν οι ελαιοπαραγωγοί έβλεπαν περισσότερο το σύμβολο της ελιάς και όλες τις καταστροφές που ξεπέρασε εδώ και τόσους αιώνες, δεν θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματά τους με αυτόν τον τρόπο. Διότι το σύμβολο επιτρέπει μεγαλύτερο σεβασμό και στον προϊόν. Το ελαιόλαδο είναι η ουσία της ελιάς. Και δεν είναι τυχαίο που έχει τόση μεγάλη σημασία στον Χριστιανισμό. Όλα αυτά τα στοιχεία δεν είναι απλώς εμπόριο, όπως πιστεύουν μερικοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι φυσιολογικό να πωλούνται σε βυτία όλες οι παραγωγές και μάλιστα στο εξωτερικό για να συμπεριληφθούν σε μία απαράδεκτη ανάμειξη που αποτελεί απλώς μία χυδαία πράξη. Διότι με αυτόν τον τρόπο εκφυλίζεται το έργο. Επίσης με αυτήν την προσέγγιση δεν έχει πια νόημα η αναζήτηση της ποιότητας. Απλώς επειδή ο στόχος είναι διαφορετικός. Όταν όμως συνειδητοποιήσουμε ότι επί τουρκοκρατίας οι Οθωμανοί ξερίζωσαν ελιές για να μας εκδικηθούν επειδή συμμετείχαμε στα Ορλωφικά. Διότι αυτές οι ελιές ήταν ο πλούτος της Πελοποννήσου και δεν ήθελαν να έχουμε καμία προοπτική για να είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την Αυτοκρατορία της φρίκης. Αν έχουμε αυτό το νοητικό σχήμα στο μυαλό μας, θα καταλάβουμε ότι ο εκφυλισμός είναι και αυτός μία βαρβαρότητα, η οποία σε βάθος χρόνου μας καταδικάζει και δεν θα έχουμε τη δυνατότητα της επιστροφής...

Η συνέχεια εδώ: https://lygeros.org/articles?n=22780&l=grhttps://lygeros.org/articles?n=22780&l=gr