Πριν καλά καλά συνέλθουν όλοι οι επιβάτες από την αναχώρηση του τραίνου, εμφανίστηκαν δύο υπάλληλοι του οργανισμού που έσπρωχναν ένα καροτσάκι με τρόφιμα. Όλοι οι επιβάτες ήταν έκπληκτοι από αυτή την ξαφνική παρέμβαση. Σιγά σιγά, βήμα βήμα περνούσαν από όλους τους επιβάτες για να τους προσφέρουν παγωτό με καϊμάκι. Αυτή η παράδοση μέσα στο τραίνο της καινοτομίας ενώ φαινόταν οξύμωρη αρχικά με την ανταπόκριση του κόσμου έδεσε σαν ένα γλυκό. Ο παππούς κι ο εγγονός χαίρονταν μαζί σαν να είχαν μπει σε ζαχαροπλαστείο. Έτσι οι δύο υπάλληλοι έδωσαν χαρά σε όλους και το μεταχάρηκαν και οι ίδιοι, όταν είδαν τόσα χαμόγελα ταυτόχρονα. Κανένας δεν είχε ξεχάσει τίποτα, αλλά η ζωή συνέχιζε μ’ ένα γλυκό χωρίς να ειπωθεί τίποτα παραπάνω. Μέσα στο έγκλημα η ανθρωπιά προσπαθούσε ήδη να επουλώσει τις πληγές, την ώρα που οι άλλοι τους έλεγαν να φύγουν και να πάνε αλλού, για να καθαρίσει ο χώρος.

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14881&l=gr

 
 

Η πρώτη απαίτηση

Ν. Λυγερός

 

Αμέσως μετά την αποχώρηση των δύο υπαλλήλων, η Κυρία με το παράξενο καπέλο βρήκε δύο αδελφές με παραδοσιακές θρακιώτικες φορεσιές.

-Πρέπει να κρατήσετε αυτό το κόσμημα…

Τους δείχνει το αντικείμενο και συνεχίζει.

-Είναι από τη γιαγιά μου... Και δεν θέλω να χαθεί μέσα σε αυτήν τη περιπέτεια.

-Περιπέτεια, είπατε.

-Μόνο ένα ταξίδι είναι και τίποτα άλλο, μην ανησυχείτε, Κυρία μου.

-Πάρτε το και δε θ’ ανησυχώ πια.

-Τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

-Κι ευχαρίστως θα το πάρουμε.

-Θα το κρατήσουμε σπίτι μας.

-Κι όποτε επιστρέψετε…

-Θα έρθετε να το πάρετε ελεύθερα.

Η γυναίκα χαμογελά επιτέλους σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω της. Ο μαθητής που είδε όλο το σκηνικό ενημέρωσε διακριτικά το Δάσκαλό του για το συμβάν.

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14882&l=gr

 
Ετικέτες ανάρτησης: Ελληνικά άρθρα   Μυθιστόρημα  
 
Με εκατό κιλά ζεολίθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό το έχουμε δει σε αληθινά χωράφια και όχι μόνο σε εργαστήριο ή σε ειδικές συνθήκες. Ξέρουμε επίσης ότι ο ζεόλιθος μάς επιτρέπει να καταπολεμήσουμε τον νηματώδη σκώληκα. Έχει όμως και μια άλλη ιδιότητα...
Το γλοιοσπόριο ως ασθένεια εμφανίζεται στις περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας που έχουν επαφή...
Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας". ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός. Πέμπτη 7...