Ο όρκος της Ανθρωπότητας δεν ήταν πια μια αφαιρετική ιδέα, αλλά μια πραγματικότητα, γιατί έπρεπε να παλέψουν ενάντια στη βαρβαρότητα, για να υπάρξει η δικαιοσύνη. Έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν στο μέλλον. Ξαφνικά ζήτησαν από το τραίνο ν’ αλλάξει πορεία.

* Αρνητικός χρόνος.

Κι έτσι έγινε το θαύμα. Το τραίνο σταμάτησε στη θάλασσα για να επιστρέψει στη γη που αγγίζει το λευκό και το μαύρο. Ο Δάσκαλος έκανε την πρώτη κίνηση πάνω στη σκακιέρα κι όταν την είδε ο μαθητής κατάλαβε ότι είχε αρχίσει η αντεπίθεση της ανθρωπιάς. Κι όταν κοίταξαν από το παράθυρο είδαν ότι ο ήλιος της δικαιοσύνης επέστρεφε και αυτός. Αμέσως μετά όλο το βαγόνι είχε άλλο πνεύμα.

* Πνεύμα αντίστασης.

* Ο Σιδηρόχρονος ! 

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14895&l=gr

 

Οι πράξεις της αποστολής

Ν. Λυγερός

 

Έπρεπε να ξανασκεφτούν όλον τον κόσμο για ν’ αλλάξουν την εξέλιξη των δεδομένων. Τα πρώτα κατεχόμενα που έπρεπε να απελευθερώσουν ήταν αυτά που βρίσκονταν στο ίδιο τους το μυαλό. Αφού θα έπρεπε να αντέξουν τα δεδομένα της Συνθήκης ακόμα κι αν ήξεραν ότι είναι άδικη και ότι επισφράγισε ένα διεθνές έγκλημα. Πώς όμως θα μπορούσαν να κατορθώσουν αυτό το επίτευγμα; Αυτό ήταν το ερώτημα και αυτό ήταν ο σκοπός. Διότι δεν αρκούσε πια να επιβιώσουν για να προετοιμάσουν το μέλλον, έπρεπε και να ζήσουν και γι’ αυτό. Με την σειρά τους έπρεπε να χτίσουν την αλυσίδα της μνήμης για ν’ απελευθερωθούν από τον ζυγό της λήθης. Και κάθε τους κίνηση θα ήταν και μια πράξη. Έτσι οι συνθήκες δεν ήταν πια ένα τελικό αποτέλεσμα, αλλά απλώς τοπικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν μέσω του αγώνα τους. Για πόση διάρκεια όμως; Αυτό είχαν όλοι στο νου τους την ώρα που ξεκίνησε το τραίνο. Κοίταξαν και πάλι από τα παράθυρα του τραίνου και είδαν τις πρώτες δομές του απέραντου γαλάζιου.

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14896&l=gr

 
Ετικέτες ανάρτησης: Ελληνικά άρθρα   Μυθιστόρημα  
 
Με εκατό κιλά ζεολίθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό το έχουμε δει σε αληθινά χωράφια και όχι μόνο σε εργαστήριο ή σε ειδικές συνθήκες. Ξέρουμε επίσης ότι ο ζεόλιθος μάς επιτρέπει να καταπολεμήσουμε τον νηματώδη σκώληκα. Έχει όμως και μια άλλη ιδιότητα...
Το γλοιοσπόριο ως ασθένεια εμφανίζεται στις περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας που έχουν επαφή...
Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας". ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός. Πέμπτη 7...