Νέο πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ για την προώθηση του ελληνικού κρασιού στη διεθνή αγορά τα έτη 2015-2016.

Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά σε ανακοίνωσή της η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης υπέγραψε σύμβαση για το νέο generic πρόγραμμα προβολής και προώθησης του ελληνικού κρασιού για τη διετία 2015-2016. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) με κύριες χώρες-στόχο τις ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και για πρώτη φορά την Αυστραλία.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 2.272.680 Ευρώ, με σύνολο για τα δύο έτη 4.545.360 Ευρώ. Το κόστος αυτό καλύπτεται κατά 50% από συμμετοχή της ΕΕ (μέσα από την ΚΟΑ Οίνου), 30% από εθνική συμμετοχή και 20% ίδια συμμετοχή.

Κατά την πενταετία 2010-14 η ΕΔΟΑΟ, με όπλο της τον στρατηγικό σχεδιασμό, την εκπόνηση του οποίου είχε ολοκληρώσει ήδη από τις αρχές του 2010, δημιούργησε μια σειρά δομών και υλοποίησε δράσεις επιτυγχάνοντας να αυξηθεί σημαντικά η αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνέχιση και αξιοποίηση των υπαρχόντων δομών και δράσεων με παράλληλη ανάπτυξη και εφαρμογή νέων αλλά και διεύρυνση των χωρών, με προσθήκη της Αυστραλίας στις αγορές-στόχο.

 

Θα υλοποιηθούν δράσεις, κυριότερες των οποίων είναι:

Εκπαιδευτικές και προωθητικές ενέργειες προς επαγγελματίες και καταναλωτές σε σημεία πώλησης.
Προωθητικές ενέργειες στα μονοπώλια του Κεμπέκ (SAQ) και Οντάριο (LCBO) στον Καναδά.
Εκδηλώσεις παρουσίασης των οίνων ΠΟΠ, ΠΓΕ και Ποικιλιακών – γευστικές δοκιμές (Road shows).
Προσκλήσεις δημοσιογράφων και επαγγελματιών του κρασιού.
Γραφεία εκπαίδευσης και πληροφόρησης για το ελληνικό κρασί.
Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Μάρκος Καφούρος τονίζει την ανταπόκριση και στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο, αφού η εικόνα και η αναγνώριση του ελληνικού κρασιού εξελίσσονται έντονα θετικά, δηλώνει δε ότι ο κλάδος θα αξιοποιήσει το πρόγραμμα για την παραπέρα ενίσχυση και ανάπτυξή του προς όφελος της αγροτικής και εθνικής οικονομίας.

https://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&ID=90007

 
Ετικέτες ανάρτησης: Ελληνικά άρθρα  
 
Ελληνικό Μέλι: Κωνοφόρα και Άνθη. Με ζεολιθικούς χειρισμούς. 16/11/2021 Παραγωγός: Καπαγερίδου Αλεξάνδρα Τ: 6972 693 109    6934 987 401 Υψηλή Ράχη Δράμας  
Η σοδειά 2021 του ζεόλαδου είναι εξαιρετική. Και αυτό το δεδομένο έρχεται να πιστοποιήσει η χημική...