Η Κυρία με το παράξενο καπέλο χαμογέλασε ανοιχτά αυτή τη φορά! Και αφού τις ευχαρίστησε για την πράξη διάσωσης που είχαν καταφέρει οι δύο αδερφές, άνοιξε προσεχτικά το κουτί που έκρυβε το πολύτιμο κόσμημα και το έβγαλε απ’ έξω. Όλο το βαγόνι προσπαθούσε να δει τι έκρυβε αυτό το παράξενο κουτί. Και ήταν μεγάλη η έκπληξή τους όταν είδαν ένα παραδοσιακό γιορντάνι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Γιατί μερικές από τις χάντρες του ήταν πολύ μεγαλύτερες από τις κανονικές και δεν γυάλιζαν σαν τις άλλες. Η Κυρία έβγαλε για πρώτη φορά το παράξενο καπέλο της και στα μαλλιά της φάνηκαν κάτι περίεργα πετραδάκια που έμοιαζαν με τις ιδιόμορφες χάντρες του κοσμήματος. Όλοι αναρωτήθηκαν τι ήταν, αλλά πριν εκφράσουν την κρυφή τους επιθυμία, η Κυρία είχε απαντήσει:

- Είναι ζεόλιθος!

Αυτό ήταν λοιπόν το μυστικό του κοσμήματος. 

- Είναι από τη Θράκη μας.

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14899&l=gr

 

 

Η καινοτομία του Σιδηρόχρονου

Ν. Λυγερός

 

Ο Δάσκαλος άρχισε να εξηγεί στους παρευρισκόμενους την καινοτομία του Σιδηρόχρονου. Αφού αυτός θα μετέφερε τον ζεόλιθο στο λιμάνι και θα ενεργοποιούσε με τη δράση του την αρχή της υλοποίησης του οράματος. Το τραίνο θα ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του απέραντου γαλάζιου και της πέτρας της ζωής. Αυτό το μυστικό ήθελε να προστατέψει η Κυρία με το παράξενο καπέλο και το μπαούλο της ήταν απλώς μια προσποίηση, ένα στρατηγικό τέχνασμα για να απασχολεί τους πάντες την ώρα που μετέφερε μυστικά τον ζεόλιθο με το κόσμημα και το καπέλο. Ο ζεόλιθος που είχε ήταν υψηλής περιεκτικότητας και ήξερε την αξία του για το μέλλον της πατρίδας. Έτσι κατάλαβαν όλοι μετά τις εξηγήσεις ότι ο ζεόλιθος πάνω στον οποίο κυκλοφορούσαν με το τραίνο ήταν η γέφυρα που ένωνε τις δύο θάλασσες του λιμανιού κι όταν το έμαθαν και το συνειδητοποίησαν άρχισε ο νέος κύκλος της πολυκυκλικότητας και κανείς πια δεν θα σταματούσε το ακάθεκτο τραίνο που είχε αγγίξει το μέλλον.

 

Πηγή: https://www.lygeros.org/articles?n=14900&l=gr

 
Ετικέτες ανάρτησης: Ελληνικά άρθρα   Μυθιστόρημα  
 
Ο ζεόλιθος στην Ελλάδα συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά το έργο του, σε βαθμό που είναι καλό να ενημερωθεί και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οφέλη του. Είχαμε κάνει μια ενημέρωση και σε προηγούμενο Υπουργό, αλλά οι αλλαγές είναι τόσο γρήγορες στην ελληνική πολιτική που θα πρέπει ο νέος...
Με εκατό κιλά ζεολίθου το στρέμμα μπορούμε να περάσουμε από 400 κιλά πατάτας σε 500 κιλά και αυτό...
Το γλοιοσπόριο ως ασθένεια εμφανίζεται στις περιοχές της Ιταλίας και της Ελλάδας που έχουν επαφή...
Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως καινοτομία της γεωργίας". ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός. Πέμπτη 7...